DOVOLENKA TALIANSKO

/nebudem písať o rozlohe a polohe, ani o počte obyvateľov, ale o vlastnej skúsenosti, tak Vám predsa najlepšie priblížim túto destináciu a práve to možno urobí Vaše rozhodnutie pre TALIANSKO fixným! /


TALIANSKO KRAJINA ZNÁMA HLAVNE SVOJOU JEDINEČNOU ATMOSFÉROU.

Už pri vstupe do tejto oblasti na nás z ovzdušia padne všadeprítomná pohoda. Nečudo veď sme v TALIANSKU. Takže duch je potešený a oko určite tiež. Hotový raj pre oči. Krása trávenia časti leta spočíva určite aj v tom, že nie sú potrebné vybavovačky typu víza alebo očkovania. Je to destinácia vhodná aj pre rodiny s deťmi, no ani partie mladých ľudí určite neodídu bez pozitívnej ujmi na zážitkoch a nových skúsenostiach. Dovolenka a Taliansko patria jednoducho k sebe! Krajina je atraktívna od skorého leto do neskorej jesene. Do Talianska prichádzajú okrem plážových dovolenkárov aj CYKLOTURISTI, pre ktorých sa sezóna predlžuje od skorej jari do neskorej jesene.

Fakticky bezproblémový oddych zarúčí aj jednotná mena a možnosť dorozumievania sa v angličtine, nemčine, španielčine a pre labužníkov Talianska samozrejme v taliančine.



NAČO SI DAŤ POZOR!
Taliansko je však známe aj svojimi, bežnými, pouličnými krádežami, ktoré sú tam akoby na dennom poriadku. Preto si treba dávať pozor na osobné veci, používať trezory, ale najlepšie je si cennosti so sebou vôbec nebrať. Takto si zaručene vychutnáte dovolenku naplno.
Samozrejme si treba zabezpečiť zdravotné poistenie. Zdravotníctvo je v Taliansku na vysokej úrovni, no zdravotnícke služby nie sú bezplatné !

ČO V ŽIADNOM PRÍPADE NEVYNECHAŤ!
RÝM - Piazza di Spagna, Piazza Navona, Fontana di Trevi, Koloseum, Kapitol, baziliky San Pietro in Vincoli, Santa Maria Maggiore, Katakomby - bludisko podzemných chodieb
VATIKÁN - Sixtínska kaplnka - známa najmä vďaka Michelangelovým nástenným maľbám,Vatikánske múzeá vo Vatikáne,Bazilika sv. Petra, Námestie sv. Petra
NEAPOL – kráľovský palác
PISA – Šikmá veža Torre Pendente , Piazza dei Miracoli, Dóm z 11. Storočia,  Baptiserium z 12. storočia - vnútri je šesťhranná kazateľnica
VOLTERRA - Múzeum Guarnacci - najkrajšia zbierka etruského umenia
JAZERO LAGO MASSACIUCCOLI - chránená prírodná rezervácia
FLORENCIA - Galéria Ufizi
VERONA -starobylý amfiteáter
BENÁTKY - nám. Sv. Marka, Bazilika sv. Marka, Židovské geto
BOLOGNA, TOSKÁNSKO, POMPEJE, VEZUV - ČINNÁ SOPKA, SAN MARINO, MODRÁ JASKYŇA NA OSTROVE CAPRI, TALIANSKO V MINIATÚRE, ETNA - ČINNÝ VULKÁN, ... a to ani zďaleka nie je všetko.
Ale keďže spravidla ideme na dovolenku na niekoľko dní, všetko sa to ani stihnúť nedá, preto odporúčam spraviť si plánovanú dovolenku so všetkým čo k tomu patrí! /navštívené miesta!/. Samozrejme, že je dôležité a „dovolenkové“ ak si nájdeme čas aj na leňošenie pri mori!












Vyberte si teda jednu z krásnych dovolenkových miest v TALIANSKU zbaľte kufre a už aby ste ležali na pláži !


KAM SA OBRÁTIŤ?


www.maxtravel.sk


foto zdroj : internet

Žiadne komentáre: